Το νησί της Λήμνου

Η Λήμνος, το νησί του Ηφαίστου είναι το όγδοο σε μέγεθος ελληνικό νησί. Η σπάνια ομορφιά του νησιού και η ιδιαίτερη μορφολογία τους εδάφους, κάνουν τη Λήμνο ένα ξεχωριστό νησί.

Η μεγάλη ακτογραμμή με μήκος πάνω από 310χλμ δημιουργεί πανέμορφες και πεντακάθαρες ακτές, παραλίες με λευκόχρυση αμμουδιά, οι οποίες συνοδεύονται από μικρούς μοναχικούς ορμίσκους.

Διασχίζοντας κανείς τη Λήμνο με το ήπιο μορφολογικά τοπίο, θα ανακαλύψει κανείς πετρόχτιστα χωριά με υπέροχους ανθρώπους που θα κάνουν τον επισκέπτη να νοιώσει κάτοικος του νησιού.

Η Λήμνος απέκτησε τον κοσμοπολίτικο αέρα του σύγχρονου τουριστικού θέρετρου τα τελευταία χρόνια, αλλά συγχρόνως διατηρεί το παραδοσιακό χρώμα της, τον λαϊκό πολιτισμό της και μια αίσθηση ιστορικότητας και πολιτισμού βαθιά ριζωμένη στην παράδοση της. Η Μύρινα, λιμάνι και διοικητικό κέντρο του νησιού, αποτελεί μία σύγχρονη πόλη που παρέχει όλες τις υπηρεσίες και ανέσεις στον επισκέπτη και στους κατοίκους του νησιού, όπως Νοσοκομείο, τράπεζες, ταχυδρομείο, αγορά, εστιατόρια, μπαρ και καφέ. Η έντονη ζωή κυριαρχεί όλο το χρόνο και όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς το νησί έχει πολλούς μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι διατηρούν τη ζωντάνια και τα ιδιαίτερα χρώματα του νησιού ολόκληρο το χρόνο.

Επισκεφθείτε την Πολιόχνη μία από τις πρώτες οργανωμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες με το πρώτο Κοινοβούλιο στον κόσμο, την Ηφαιστία και το αρχαίο θέατρο, δοκιμάστε ντόπιο κρασί συνοδεύοντας το με λημνιό τυρί όπως το Καλαθάκι ή το Μελίχλωρο, αφήστε τον άνεμο να σας ταξιδέψει με ένα wind-surf ή kite-surf, χαλαρώστε στις απάνεμες δυτικές παραλίες του νησιού, διασκεδάστε τα βράδια κάτω από το φωτισμένο ενετικό κάστρο της Μύρινας!

Η επίσκεψη στη Λήμνο αποτελεί μια εμπειρία που κανείς δεν πρέπει να παραλείψει. Ένας επίγειος παράδεισος που περιμένει να τον ανακαλύψετε.

img Η Χριστίνα Σκέντζιου γράφει για τη Λήμνο

Η Χριστίνα Σκέντζιου γράφει για τη Λήμνο

Η Χριστίνα Σκέντζιου γράφει στην AthensVoice, για το καλοκαίρι στη Λήμνο που για τη Χριστίνα σημαίνει ξεγνοιασιά, διασκέδαση και ηρεμία ταυτόχρονα.

img Ο Ηλίας Μαμαλάκης για τα “καλούδια” της Λήμνου

Ο Ηλίας Μαμαλάκης για τα “καλούδια” της Λήμνου

Ο Ηλίας Μαμαλάκης με αφορμή ένα δέμα με “καλούδια από τη Λήμνο” από το Lemnos Philema, αναφέρθηκε στις επισκέψεις του στο νησί. Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα φλωμάρια και τα βενιζελικά.

img Μικρές Γαστρονομικές Προτάσεις από τη Λήμνο

Μικρές Γαστρονομικές Προτάσεις από τη Λήμνο

Η τοπική κουζίνα της Λήμνου διατηρεί την παράδοσή της και προσφέρει στους επισκέπτες της πλήθος εκλεκτών τοπικών συνταγών και προιόντων. Σε ένα σύντομο άρθρο, σας παρουσιάζουμε προτάσεις για πρωινό, μεζέδες και ζυμαρικά.