img
01 05

Ενετικό Κάστρο Μύρινας

Το Κάστρο της Μύρινας είναι το σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας της Λήμνου και θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα της Ελλάδας.

Το κάστρο κατασκεύασαν οι Βενετοί διατηρώντας τμήματα προγενέστερης φάσης βυζαντινής περιόδου (αρχές 12ου αι). Οι Βυζαντινοί είχαν κτίσει το κάστρο πάνω σε αρχαία ακρόπολη. Η σημερινή δομή και διάταξη οφείλεται στους Γενουάτες Gattilusi που το αναδιαµόρφωσαν (15ος αι.) καθώς και στις μεταγενέστερες επεμβάσεις Βενετών και Τούρκων.

Η Μύρινα αποκαλείται από τους ντόπιους και Κάστρο. Σήμερα, οι επισκέπτες του κάστρου εκτός από τα ερείπια του παλιού οχυρού, μπορούν να δουν και τους σημερινούς «κατοίκους» του, τα περίπου 70 πανέμορφα ελάφια της ποικιλίας «Πλατώνι».

Προτιμήστε για την πρόσβασή σας, την είσοδο από την πλευρά του Ρωμέικου Γυαλού, πρωινές ή απογευματινές ώρες. Εξίσου εντυπωσιακό το θέαμα του φωταγωγημένου κάστρου τη νύχτα, από την πόλη της Μύρινας.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διεύθυνση: Μύρινα, 81400 ΛΗΜΝΟΣ
Τηλέφωνο:
Ωράριο:
Ιστότοπος:

Δείτε Επίσης

img Φαλακρά (Ιζηματογενή πετρώματα)

Φαλακρά (Ιζηματογενή πετρώματα)

Βράχια σε περίεργους χρυσοκίτρινους και κοκκινωπούς χρωματισμούς, σε διάφορα σχήματα και μεγέθη καλύπτουν τη μικρή πλαγιά και χάνονται στο νερό.

img Αρχαιολογικός Χώρος Πολιόχνης

Αρχαιολογικός Χώρος Πολιόχνης

Ο Αρχαιολογικός χώρος της “Πολιόχνη” μία από τις πρώτες οργανωμένες κοινωνίες της Ευρώπης, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να δει το πρώτο “Κοινοβούλιο” στον κόσμο.

img Δάσος Βελανιδιάς – Αγίου Ευστρατίου

Δάσος Βελανιδιάς – Αγίου Ευστρατίου

Ο Άγιος Ευστράτιος διαθέτει αρκετή βλάστηση. Μικρά δάση από βελανιδιές συνθέτουν το φυσικό περιβάλλον του Αγίου Ευστρατίου, ειδικά προς τη διαδρομή για την παραλία Αλονίτσι

img Αμμοθίνες

Αμμοθίνες

Αν θέλετε να νοιώσετε σα να βρίσκεται σε ένα τοπίο ερήμου, μια επίσκεψη στις Αμμοθίνες στην περιοχη Γομάτι σίγουρα θα σας συναρπάσει.

img Παναγία Κακαβιώτισσα

Παναγία Κακαβιώτισσα

Η μοναδική εκκλησιά στον κόσμο χωρίς σκεπή, άκρως ατμοσφαιρική και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες της.

img Ενετικό Κάστρο Μύρινας

Ενετικό Κάστρο Μύρινας

Το Κάστρο που δεσπόζει στη Μύρινα, καλωσορίζει και αποχαιρετίζει τους ταξιδιώτες στην είσοδο του λιμανιού, είναι το σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας του νησιού

img Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας

Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας

Η Ηφαιστεία ήταν η μεγαλύτερη και αρχαιότερη -κατά τους ιστορικούς χρόνους- πόλη της Λήμνου (1000 π.Χ.-1200 μ.Χ.). Σήμερα στο χώρο δεσπόζει το αναστηλωμένο αρχαίο θέατρο

img Αλυκή λίμνη

Αλυκή λίμνη

Στη διαδρομή μεταξύ Κοντοπούλι – Παναγιάς υπάρχει μια αλμυρή λιμνοθάλασσα που για χρόνια ήταν κύρια πηγή συλλογής αλατιού από τους ντόπιους.

img Μουσείο Δημοκρατίας Αγίου Ευστρατίου

Μουσείο Δημοκρατίας Αγίου Ευστρατίου

Το Μουσείο Δημοκρατίας είναι το πρώτο δημόσιο ελληνικό μουσείο για μια κρίσιμη, από πολιτική και κοινωνική άποψη, περίοδο της νεώτερης ιστορίας μας. Ως έδρα του επιλέχθηκε το νησί του ‘Αη-Στράτη

img Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης

Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης

Σε ένα καλαίσθητο πέτρινο κτίριο στο χωριό Κοντιά, φιλοξενούνται έργα Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης

img Anzac – Συμμαχικό Νεκροταφείο Μούδρου

Anzac – Συμμαχικό Νεκροταφείο Μούδρου

Στο Συμμαχικό Νεκροταφείο στο δρόμο από Μούδρο προς Ρουσοπούλι, αναπαύονται εκατοντάδες νεκροί στρατιώτες της εκστρατείας της Καλλίπολης

img Ανεμόμυλοι Κοντιά

Ανεμόμυλοι Κοντιά

Οι ανακαινισμένοι Ανεμόμυλοι στο χωριό Κοντιά, είναι δείγμα των ανεμόμυλων που υπήρχαν σε πολλά χωριά της Λήμνου